dijous, 25 d’octubre del 2012

Premi Fénéon

Publiquem les "notícies" dels tres finalistes del Premi Fénéon que vam convocar juntament amb Núvol.

Guanyador: Oriol Fuster (@oriolfc)

Recuperat Hipòlit Riuclar, el cartògraf que va patir una embòlia mentre llegia declaracions del món intel·lectual sobiranista. «Tot indica que no ha pogut resistir l'ús i abús de l'expressió “Més enllà de l'Ebre” per a referir-se a Espanya», ha declarat el doctor.

Mètric Decimal, doctorand en Enginyeria Civil, guanyador del premi de recerca de l'Institut d'Estudis Catalans per una tesi on demostra científicament que hi ha més quilòmetres de Barcelona a Lleida, el Pirineu o les Terres de l'Ebre que d'aquests territoris a Barcelona.

Mor linxat enmig d'un acte d'Òmnium Cultural un senyor de Sant Feliu de Codines. «Va comentar que si els partits independentistes no van en una mateixa coalició el 25N tampoc no passa res», explica un anònim participant de la turba. «Fins i tot va insinuar que donar la majoria absoluta al President podia ser poc recomanable».

Es publica “Hi ha valencians que no són fatxes” del sociòleg Parlador Barnús. «Necessitava compartir aquesta troballa amb la ciutadania de Catalunya», assegura l'autor. «Tants d'anys d'anàlisi polític des del meu despatx de Passeig de Gràcia i un viatge a València m'ha trencat els esquemes».


Finalista: Maria Espada (@MarySword)

Lance Amstrong segueix batent récords tot i haver-se retirat del ciclisme. És l'únic que ha estat capaç de perdre set tours en un dia.

El riu Aragó s'ha endut dues cases al seu pas per Castiello de Jaca (Osca). Quina mania, la dels rius, de passar per on construim les cases.

La fina línia de l'ironia sempre és poc clara. Juan Marsé ha dit que publicaria una novela en català i la brometa s'ha colat a la premsa.

Esperanza Aguirre de dol democràtic per la pujada de Bildu a Euskadi. No entén que es pugui votar algun partit que no sigui el seu.

El ministre espanyol d'Interior demana al Papa Benet XVI que resi per Espanya. La verge del Pilar ja no podia tota sola.

Barcelona modernitza els cementiris amb làpides 2.0 i els difunts arriben a les xarxes socials. Caldrà que no falli el wi-fi al "més enllà".


Finalista: Jordi Muñoz (@jordimunozm)

Política
Vuitanta-un ciutadans per metre quadrat, segons afirma la delegació del govern, van manifestar-se el proppassat dotze d'Octubre a la plaça Catalunya de Barcelona.

La Junta d'Extremadura es féu ampliar la constitució espanyola a la mida DIN-A3. El seu president la brandà, amb una certa dificultat, davant d'un nodrit grup de periodistes.

Un tribunal decideix imputar la batllessa d'Alacant en un cas de corrupció. Amb gran professionalitat, i sense forçar massa el gest, ella va assegurar sentir-se satisfeta de la decisió judicial.

Economia
Concedeixen el premi Nobel de la pau a la Unió Europea. El d'economia, de moment, se li resisteix.

A València, dos vaixells de càrrega haguessin salpat fa dies cap a l'Orient. Un banc de sorra els ho impedeix.

Societat
A La Línea de la Concepción (Cadis) un pare intenta atropellar el professor de la seva filla. El professor i el cotxe en surten il·lesos: són els únics.

Un transbordador espacial va haver d'esperar-se nou hores a l'aparcament d'un centre comercial de Los Angeles (Califòrnia), fins que uns operaris van retirar uns cables elèctrics que li impedien el pas. No estava en missió urgent.

Cultura
En acabar el seu concert a Malabo (Guinea Equatorial), Julio Iglesias saludà efusivament la primera dama Constancia Mangue. Assegura que no li va preguntar pel seu marit, que s'ho mirava encuriosit.

La germana benedictina Teresa Forcades, metgessa i teòloga, va convidar el públic del teatre Goya de Barcelona a entendre l’amor segons la tradició trinitària. Va rebre forts aplaudiments.

Esports
Edward Archbold, de 32 anys, fou campió del concurs de menjar cuques i escarabats de Deerfield Beach (Florida). Tot apunta que si no hagués mort poc després d'una indigestió, hauria tornat a guanyar l'any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada